Zorgunit

Als een slaapkamer met doucheruimte gelijkvloers noodzakelijk is.

Zorgunit, de ideale zorgoplossing aan uw woning

Zorgunit, de ideale zorgoplossing aan uw woning

Hoekstra Ontzorgexpert biedt hiervoor oplossingen in de vorm van een zorgunit welke geheel wordt afgestemd op uw woonwensen en zorgvraag en geeft daarmee invulling aan de wens tot een levensloop bestendige woonomgeving.

De zorgunit bestaat uit een slaapkamer en doucheruimte met douche, toilet en wastafel. De unit wordt prefab op maat gemaakt en gekoppeld aan de bestaande woning, zodat er een gelijkvloerse verbinding ontstaat tussen de woning en de zorgunit.

Door de prefab werkwijze is plaatsing binnen één a twee dagen gerealiseerd en daarmee wordt de overlast voor de gebruiker tot een minimum beperkt.

De zorgunit wordt op maat gemaakt al naar gelang de zorgvraag. Wij oriënteren ons ter plekke en zorgen voor afstemming met de gemeente. Daarop wordt een schetsplan voorgelegd en de uitvoering afgestemd op uw wensen. In het schetsplan is o.a. een routing aangegeven waarbij de mobiliteitsproblemen inzichtelijk worden.

Slim ontwerp

Slim ontwerp

Door het slimme ontwerp kunnen de zorgunits achteraf, bij een toenemende zorgvraag, worden voorzien van diverse aanpassingen. Hierbij valt te denken aan uitbreiding van de technische installaties (domotica) of het aanbrengen van een transfersysteem waarbij de gehele unit (dus de slaapkamer en doucheruimte) vrij toegankelijk zijn.

Wij bieden de zorgunits aan in twee uitvoeringen een éénpersoon zorgunit met een oppervlak van ca 25 m2 en een tweepersoons uitvoering met een oppervlak van ca 38 m2.

Na uitwerking wordt een definitief financieringsvoorstel wordt aangeboden.U kunt de zorgunit huren of kopen, eventueel met een terugkoopgarantie. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste financieringsvorm.

Daarna vindt de realisatie en uiteindelijk plaatsing van de zorgunit plaats. Dit zal een doorlooptijd van  6 a 8 weken met zich mee brengen.

Degelijk en duurzaam

Degelijk en duurzaam

De zorgunit wordt gebouwd uit duurzame producten, waarbij onderhoudsarme en energiezuinige uitvoering centraal staan. Zo worden de wanden geisoleerd met natuurlijke isolatiematerialen en de buitenzijde standaard met een duurzaam geconserveerde houten delen, welke in verschillende kleurstellingen kunnen worden geleverd. De kozijnen worden standaard in kunststof uitgevoerd met HR++ beglazing.

Als boven aangegeven wordt voor de buitenzijde standaard gekozen voor een wandafwerking met houten delen, maar de gevels kunnen ook worden voorzien van steen strips, waarmee er qua uitvoering een passend geheel met de bestaande woning kan worden gemaakt.

De unit is zo ontworpen dan deze, middels een koppelunit, zowel met de kopse of met de langszijde aan de bestaande woning kan worden verbonden. In deze koppelunit is tevens ruimte opgenomen voor koppeling van de installaties van de zorgunit aan de bestaande woning. 

De binnenwanden in de slaapkamer worden standaard afgewerkt met een lichte structuur en in de badkamer worden de wanden betegeld. De vloeren worden voorzien van een vinyl bekleding, welke zeer solide is en makkelijk is te onderhouden.

De plafonds worden voorzien van een systeemplafond, waardoor achteraf gemakkelijk aanpassingen kunnen worden gedaan.

Installaties

Installaties

Voor de verwarming van de zorgunit wordt standaard een radiatorenverwarming aangebracht, welke wordt aangesl;oten op de bestaande installatie van de woning. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt er een passende oplossing gezocht. Mocht de klant dit wensen dan kan er altijd een alternatieve wijze van verwarming worden aangeboden. Hierbij valt te denklen aan airconditioning met luchtzuivering, stralingsverwarming, enz.

Voor de elektrische voorzieningen wordt standaard in de nodige installaties voorzien, echter zodaning dat achteraf moeiteloos bedrade domotica kan worden aangebracht.Ook de elektrische installatie wordt aangesloten op de bestaande installatie van de woning. Afhankelijk van uw wensen adviseren wij u graag.

De constructie van de wanden en dak is er op ingericht dat een X-Y transfersysteem door de gehele zorgunit (dus ook doucheruimte) kan worden geïnstalleerd.

Meer informatie
Sanitair

Sanitair

De doucheruimte is uiteraard ingericht voor rolstoelgebruik. De wastafel is geschikt voor rolstoelgebruik en de douche is voorzien van een opklapbaar douchezitje met rugsteun en armleggers en thermostatische douchemengkraan. De glijstang voor de douche is makkelijk in hoogte te verstellen.

Er wordt een verhoogd wandcloset aangebracht; optioneel kan dit ook als een hoog-laag wandcloset worden uitgevoerd. Er wordt direct rekening gehouden met het toepassen van een toiletdouche (Aquaclean).

Meer informatie